Данијеле де Роси жели оно што није нико ове сезоне: Потрага за тајном формулом

ГС
Данијеле де Роси жели оно што није нико ове сезоне: Потрага за тајном формулом

ЛЕВЕРКУЗЕН – Може ли Рома да сруши Бајеров “пакт са ђаволом”, односно ореол непобједивости тима из Леверкузена и тако направи највећу сензацију ове сезоне у еврокуповима – избори пласман у финале Лиге Европе.

 

Јури Рома пету позицију у Серији А, посљедњу која води у групну фазу Лиге шампиона, али послије ремија са Јувентусом, Аталанта је прескочила “вучицу” добивши заосталу утакмицу против Салернитане. Срећом по Данијелеа де Росија и његове изабранике, римски клуб има прилику и да освајањем Лиге Европе обезбиједи учешће у елитном европском такмичењу, међутим, тамо га чека још тежи посао. Потребно му је право мало чудо. Побједа од минимум два гола разлике против Леверкузена (први меч изгубила 0:2), тима који не зна за пораз читаве сезоне. Свјестан какав га задатак чека у Леверкузену, тренер Роме Де Роси искористио је прилику да се послије утакмице са Јувентусом посавјетује са старијим и искуснијим колегом Масимилијаном Алегријем.

- Питао сам Алегрија за савјет и рекао ми је да је у реду уколико постигнемо гол и у 60. минуту. Не морамо да одемо тамо и нападамо од првог минута. Када имају простор врло је тешко играти против њих. Морамо да будемо енергични, али и интелигентни - рекао је Де Роси.

Подсјећа млади стручњак да је његов тим и током првог меча успијевао да се носи са новим шампионом Њемачке.

- Морамо да вјерујемо као да је то лако оствариво, присјећајући се првих 28 минута прве утакмице. Прије него што смо примили гол имали смо добре шансе, били смо агресивни и добро држали лопту што смо чинили и касније, јер мислим да смо имали 68 одсто времена лопту у посједу. Не морамо да журимо, јер не заостајемо пет голова, потребна су нам само два - закључио је Де Роси.

У другом полуфиналном окршају састају се Аталанта и Олимпик Марсељ. Први дуел у Француској завршен је без побједника – 1:1. Оба реванш сусрета полуфинала Лиге Европе играју се у четвртак са почетком у 21 час.

Олимпијакос за финале

У сриједу и четвртак на програму су реванш сусрети полуфинала Лиге конференције. Фјорентина иде у Белгију на мегдан Клуб Брижу у сриједу са предношћу од једног гола (3:2), док ће Олимпијакос са великих 4:2 у четвртак покушати да заврши посао против Астон Виле у Пиреју. Утакмица у сриједу почиње у 18.45, док окршај у Грчкој у четвртак се игра од 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана