Danijele de Rosi želi ono što nije niko ove sezone: Potraga za tajnom formulom

GS
Danijele de Rosi želi ono što nije niko ove sezone: Potraga za tajnom formulom

LEVERKUZEN – Može li Roma da sruši Bajerov “pakt sa đavolom”, odnosno oreol nepobjedivosti tima iz Leverkuzena i tako napravi najveću senzaciju ove sezone u evrokupovima – izbori plasman u finale Lige Evrope.

 

Juri Roma petu poziciju u Seriji A, posljednju koja vodi u grupnu fazu Lige šampiona, ali poslije remija sa Juventusom, Atalanta je preskočila “vučicu” dobivši zaostalu utakmicu protiv Salernitane. Srećom po Danijelea de Rosija i njegove izabranike, rimski klub ima priliku i da osvajanjem Lige Evrope obezbijedi učešće u elitnom evropskom takmičenju, međutim, tamo ga čeka još teži posao. Potrebno mu je pravo malo čudo. Pobjeda od minimum dva gola razlike protiv Leverkuzena (prvi meč izgubila 0:2), tima koji ne zna za poraz čitave sezone. Svjestan kakav ga zadatak čeka u Leverkuzenu, trener Rome De Rosi iskoristio je priliku da se poslije utakmice sa Juventusom posavjetuje sa starijim i iskusnijim kolegom Masimilijanom Alegrijem.

- Pitao sam Alegrija za savjet i rekao mi je da je u redu ukoliko postignemo gol i u 60. minutu. Ne moramo da odemo tamo i napadamo od prvog minuta. Kada imaju prostor vrlo je teško igrati protiv njih. Moramo da budemo energični, ali i inteligentni - rekao je De Rosi.

Podsjeća mladi stručnjak da je njegov tim i tokom prvog meča uspijevao da se nosi sa novim šampionom Njemačke.

- Moramo da vjerujemo kao da je to lako ostvarivo, prisjećajući se prvih 28 minuta prve utakmice. Prije nego što smo primili gol imali smo dobre šanse, bili smo agresivni i dobro držali loptu što smo činili i kasnije, jer mislim da smo imali 68 odsto vremena loptu u posjedu. Ne moramo da žurimo, jer ne zaostajemo pet golova, potrebna su nam samo dva - zaključio je De Rosi.

U drugom polufinalnom okršaju sastaju se Atalanta i Olimpik Marselj. Prvi duel u Francuskoj završen je bez pobjednika – 1:1. Oba revanš susreta polufinala Lige Evrope igraju se u četvrtak sa početkom u 21 čas.

Olimpijakos za finale

U srijedu i četvrtak na programu su revanš susreti polufinala Lige konferencije. Fjorentina ide u Belgiju na megdan Klub Brižu u srijedu sa prednošću od jednog gola (3:2), dok će Olimpijakos sa velikih 4:2 u četvrtak pokušati da završi posao protiv Aston Vile u Pireju. Utakmica u srijedu počinje u 18.45, dok okršaj u Grčkoj u četvrtak se igra od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana