Црвена звезда донирала књиге основцима из Милошевца

Дејан Кондић
Црвена звезда донирала књиге основцима из Милошевца

МОДРИЧА - Поводом Свјетског дана књиге, представници ФК Црвена звезда посјетили су модричко село Милошевац и донирали књиге за школску библиотеку у ЈУ ОШ „Сутјеска“.

Уочи 173. "вјечитог дербија" проведена је акција прикупљања књига и прикупљено је више од 400 наслова који су донирани школској библиотеци.

Школа у Милошевцу броји 50 ученика од првог до деветог разреда и чини подучну школу Основне школе „Сутјеска“ чије је сједиште у Модричи.

Ова акција је наставак активности и подршке модричким школама од стране Црвене звезде.

Око 150 ученика из Милошевца и Модриче у организацији ФК Црвена звезда протеклог мјесеца присуствовало је пријатељској утакмици са Зенитом.

-У име ученика и наставника наше школе желим да се захвалим Фудбалском клубу Црвена звезда на проведеној акцији и вриједној донацији књига која ће значајно обогатити школску библиотеку и пружити ученицима и наставница прилику да усавршавају своје читалачке способности.

Посебно нас радује што је баш школа из Републике Српске одабрана за једну овакву акцију. Надамо се да ћемо и у будућности остваривати добру сарадњу и са другим организацијама и клубовима из наше матице Србије - рекао је учитељ Данило Васиљевић, који је заједно са ученицима и наставницима школе примио поклоне.

Овом приликом разговарано је и о будућној сарадњи и посјети модричких ученика Београду.

Свјетски дан књиге одржава се 23. априла у основан је на Генералној конференцији УНЕСКА у Паризу 1995. годину у част Мигела Сервантеса и Виљема Шекспира, који су преминули на тај дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана