Crvena zvezda donirala knjige osnovcima iz Miloševca

Dejan Kondić
Crvena zvezda donirala knjige osnovcima iz Miloševca

MODRIČA - Povodom Svjetskog dana knjige, predstavnici FK Crvena zvezda posjetili su modričko selo Miloševac i donirali knjige za školsku biblioteku u JU OŠ „Sutjeska“.

Uoči 173. "vječitog derbija" provedena je akcija prikupljanja knjiga i prikupljeno je više od 400 naslova koji su donirani školskoj biblioteci.

Škola u Miloševcu broji 50 učenika od prvog do devetog razreda i čini podučnu školu Osnovne škole „Sutjeska“ čije je sjedište u Modriči.

Ova akcija je nastavak aktivnosti i podrške modričkim školama od strane Crvene zvezde.

Oko 150 učenika iz Miloševca i Modriče u organizaciji FK Crvena zvezda proteklog mjeseca prisustvovalo je prijateljskoj utakmici sa Zenitom.

-U ime učenika i nastavnika naše škole želim da se zahvalim Fudbalskom klubu Crvena zvezda na provedenoj akciji i vrijednoj donaciji knjiga koja će značajno obogatiti školsku biblioteku i pružiti učenicima i nastavnica priliku da usavršavaju svoje čitalačke sposobnosti.

Posebno nas raduje što je baš škola iz Republike Srpske odabrana za jednu ovakvu akciju. Nadamo se da ćemo i u budućnosti ostvarivati dobru saradnju i sa drugim organizacijama i klubovima iz naše matice Srbije - rekao je učitelj Danilo Vasiljević, koji je zajedno sa učenicima i nastavnicima škole primio poklone.

Ovom prilikom razgovarano je i o budućnoj saradnji i posjeti modričkih učenika Beogradu.

Svjetski dan knjige održava se 23. aprila u osnovan je na Generalnoj konferenciji UNESKA u Parizu 1995. godinu u čast Migela Servantesa i Viljema Šekspira, koji su preminuli na taj dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana