Борац на Слогу иде са пуно самопоуздања

Дарко Драгичевић
Борац на Слогу иде са пуно самопоуздања

БАЊАЛУКА – Након пласмана на финални турнир Купа БиХ, рукометаши Борца на свом паркету дочекују добојску Слогу са пуно самопоуздања. Екипа жели да што боље заврши првенство а дуели против Слоге су увијек били дербији.

- Побједа над Извиђачем је знак да играчи морају да вјерују у себе и свој рад. Сигурно је позитивнија атмосфера након тријумфа и да је више самопоуздања. Лакше је радити кад се побјеђује, али екипа мора да напредује и кад губи. У процесу смо стварања тима и то тражи свакодневно одрицање - рекао је тренер Ирфан Смајлагић.

Слога ове сезоне показује два различита лица. На гостовањима су прилично неубједљиви.

- Имамо респект према ривалу, али највише као и увијек гледамо свој тим. Највећи смо противници сами себи и кад смо прави онда се никог не бојимо. Морам рећи а да не увриједим своје играче они су тактички скромни, што значи да имају пуно простора за напредак и то је најбитније. Да раде и напредују – поручио је тренер Борца.

У протеклим мечевима шансу су добили и млади рукометаши попут Давида Момића и Филипа Стојановића. Управо та ширина у ортацији може да буде адут Борца против Слоге која користи мање рукометаша.

- Млади момци морају то да заслуже на тренинзима. Не могу да буду само број већ да покажу да могу да нам помогну – истакао је Смајлагић.

Стојановић и Момић истичу да је за њих у овом периоду свака минута важна.

- Сваки минут желим да искористим на прави начин. Знам да се радом на тренинзима стиче минутажа. Шест кола је до краја и у сваком мечу идемо на побједу – поручио је Стојановић.

Голман Давид Момић је искористио шансу против Извиђача

- Наравно да ми свака шанса значи пуно. Нема страха ни треме. Желим да помогнем својим саиграчима колико могу. Против Слоге очекујем чврсту утакмицу, да исправимо грешке и остваримо тријумф - поручио је Момић.

Парови 20. кола

Субота: Грачаница – Извиђач (19), Леотар – Горажде (19), Херцеговина – Коњух (19), Криваја – Чапљина (19.30), Вогошћа – Маглај (19.30), Борац –Слога (20 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана