Borac na Slogu ide sa puno samopouzdanja

Darko Dragičević
Borac na Slogu ide sa puno samopouzdanja

BANjALUKA – Nakon plasmana na finalni turnir Kupa BiH, rukometaši Borca na svom parketu dočekuju dobojsku Slogu sa puno samopouzdanja. Ekipa želi da što bolje završi prvenstvo a dueli protiv Sloge su uvijek bili derbiji.

- Pobjeda nad Izviđačem je znak da igrači moraju da vjeruju u sebe i svoj rad. Sigurno je pozitivnija atmosfera nakon trijumfa i da je više samopouzdanja. Lakše je raditi kad se pobjeđuje, ali ekipa mora da napreduje i kad gubi. U procesu smo stvaranja tima i to traži svakodnevno odricanje - rekao je trener Irfan Smajlagić.

Sloga ove sezone pokazuje dva različita lica. Na gostovanjima su prilično neubjedljivi.

- Imamo respekt prema rivalu, ali najviše kao i uvijek gledamo svoj tim. Najveći smo protivnici sami sebi i kad smo pravi onda se nikog ne bojimo. Moram reći a da ne uvrijedim svoje igrače oni su taktički skromni, što znači da imaju puno prostora za napredak i to je najbitnije. Da rade i napreduju – poručio je trener Borca.

U proteklim mečevima šansu su dobili i mladi rukometaši poput Davida Momića i Filipa Stojanovića. Upravo ta širina u ortaciji može da bude adut Borca protiv Sloge koja koristi manje rukometaša.

- Mladi momci moraju to da zasluže na treninzima. Ne mogu da budu samo broj već da pokažu da mogu da nam pomognu – istakao je Smajlagić.

Stojanović i Momić ističu da je za njih u ovom periodu svaka minuta važna.

- Svaki minut želim da iskoristim na pravi način. Znam da se radom na treninzima stiče minutaža. Šest kola je do kraja i u svakom meču idemo na pobjedu – poručio je Stojanović.

Golman David Momić je iskoristio šansu protiv Izviđača

- Naravno da mi svaka šansa znači puno. Nema straha ni treme. Želim da pomognem svojim saigračima koliko mogu. Protiv Sloge očekujem čvrstu utakmicu, da ispravimo greške i ostvarimo trijumf - poručio je Momić.

Parovi 20. kola

Subota: Gračanica – Izviđač (19), Leotar – Goražde (19), Hercegovina – Konjuh (19), Krivaja – Čapljina (19.30), Vogošća – Maglaj (19.30), Borac –Sloga (20 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana