Борац дочекује Посушје у 28. колу Премијер лиге

Дарко Драгичевић
Борац дочекује Посушје у 28. колу Премијер лиге

БАЊАЛУКА - Пред фудбалским клубом Борац изузетно је важна утакмица на домаћем терену у којој желе да сачувају бодовну предност коју имају у односу на Зрињски.

На Градски стадион долази веома расположена екипа Посушја која игра сјајно у прољећном дијелу шампионата. Херцеговачки тим је у девет мечева остварио шест побједа и три ремија и пробио се на пету позицију.

Тренер Денис Ћорић направио је изузетно дисциплиновану екипу која тешко прима голове. У прољећном дијелу лиге само су три пута вадили лопту из мреже. Нико није успио да им два пута затресе мрежу на једном мечу што јасно показује о каквом се тиму ради и колико су квалитетни. Одлично маркирају простор и не остављају противнику превише шанси да дође до предности.

У Борцу су свјесни изазова и желе да прекину овај сјајан низ Посушја на свом терену. Првотимац Дамир Хреља истиче да је екипи и те како потребна подршка с трибина како би сачувала прву позицију у наредном периоду и крунисала одличну сезони.

Евентуалним тријумфом Борац би направио још један велики корак ка трећој титули шампиона БиХ и сачувао пет бодова предности који има у односу на Мостарце.

Играчи истичу да једва чекају меч и да је најбитније да све и даље зависи само од њих.

- Као и у свакој утакмици, тежимо побједи. Надамо се да ћемо освојити сва три бода и наставити у побједничком ритму.

Атмосфера у екипи је фантастична, момци веома добро раде и трудимо се да сви изгледамо као један. Знамо да је ривал веома квалитетан и да ове сезоне игра одлично тако да очекујемо добар меч у којем нам је потребна подршка навијача. Позвао бих навијаче да напунимо Градски стадион, јер момци су то заслужили својим радом и борбеношћу и да направимо још један корак ка титули - истакао је фудбалер Дамир Хреља.

Ове сезоне екипе су одиграле два међусобна меча, оба су била у јесењем дијелу када је Борац славио 1:0 и 2:0 и надају се новом тријумфу и наставку серије.

Оба тима ће у овом мечу бити ослабљена. За Бањалучане неће наступити Зоран Квржић, док на другој страни због црвеног картона у Посушју неће играти Лука Лучић. 

Звијезда 09 чека Тузлу

У 28. колу Премијер лиге данас су на програму три дуела. Звијезда 09 ће од 16 часова угостити Тузла сити. Након тога ће у 18 часова Борац играти против Посушја, док ће се од 20.30 часова у Мостару састати Зрињски и Сарајево. Синоћ су одиграни дуели Игман -Гошк, Вележ - Слога и Жељезничар - Широки Бријег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана