Borac dočekuje Posušje u 28. kolu Premijer lige

Darko Dragičević
Borac dočekuje Posušje u 28. kolu Premijer lige

BANjALUKA - Pred fudbalskim klubom Borac izuzetno je važna utakmica na domaćem terenu u kojoj žele da sačuvaju bodovnu prednost koju imaju u odnosu na Zrinjski.

Na Gradski stadion dolazi veoma raspoložena ekipa Posušja koja igra sjajno u proljećnom dijelu šampionata. Hercegovački tim je u devet mečeva ostvario šest pobjeda i tri remija i probio se na petu poziciju.

Trener Denis Ćorić napravio je izuzetno disciplinovanu ekipu koja teško prima golove. U proljećnom dijelu lige samo su tri puta vadili loptu iz mreže. Niko nije uspio da im dva puta zatrese mrežu na jednom meču što jasno pokazuje o kakvom se timu radi i koliko su kvalitetni. Odlično markiraju prostor i ne ostavljaju protivniku previše šansi da dođe do prednosti.

U Borcu su svjesni izazova i žele da prekinu ovaj sjajan niz Posušja na svom terenu. Prvotimac Damir Hrelja ističe da je ekipi i te kako potrebna podrška s tribina kako bi sačuvala prvu poziciju u narednom periodu i krunisala odličnu sezoni.

Eventualnim trijumfom Borac bi napravio još jedan veliki korak ka trećoj tituli šampiona BiH i sačuvao pet bodova prednosti koji ima u odnosu na Mostarce.

Igrači ističu da jedva čekaju meč i da je najbitnije da sve i dalje zavisi samo od njih.

- Kao i u svakoj utakmici, težimo pobjedi. Nadamo se da ćemo osvojiti sva tri boda i nastaviti u pobjedničkom ritmu.

Atmosfera u ekipi je fantastična, momci veoma dobro rade i trudimo se da svi izgledamo kao jedan. Znamo da je rival veoma kvalitetan i da ove sezone igra odlično tako da očekujemo dobar meč u kojem nam je potrebna podrška navijača. Pozvao bih navijače da napunimo Gradski stadion, jer momci su to zaslužili svojim radom i borbenošću i da napravimo još jedan korak ka tituli - istakao je fudbaler Damir Hrelja.

Ove sezone ekipe su odigrale dva međusobna meča, oba su bila u jesenjem dijelu kada je Borac slavio 1:0 i 2:0 i nadaju se novom trijumfu i nastavku serije.

Oba tima će u ovom meču biti oslabljena. Za Banjalučane neće nastupiti Zoran Kvržić, dok na drugoj strani zbog crvenog kartona u Posušju neće igrati Luka Lučić. 

Zvijezda 09 čeka Tuzlu

U 28. kolu Premijer lige danas su na programu tri duela. Zvijezda 09 će od 16 časova ugostiti Tuzla siti. Nakon toga će u 18 časova Borac igrati protiv Posušja, dok će se od 20.30 časova u Mostaru sastati Zrinjski i Sarajevo. Sinoć su odigrani dueli Igman -Gošk, Velež - Sloga i Željezničar - Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana