Бивши фудбалери београдских тимова пред дерби: Звезда за титулу, Партизан за наду

Дарко Драгичевић
Бивши фудбалери београдских тимова пред дерби: Звезда за титулу, Партизан за наду

БЕОГРАД - "Вјечити" дерби може да ријеши питање шампиона Србије! Црвена звезда и Партизан састаће се 173. пут у првенственим дуелима, а оба тима имаће исту жељу - да славе у наредном мечу.

Црвена звезда би евентуалним тријумфом направила вјероватно и пресудни корак ка новој, седмој узастопној, а укупну 35 титули шампиона. "Црвено-бијели" улазе у меч са седам бодова предности па би им и реми у потпуности одговарао. У дуел улазе у серији од седам мечева без примљеног гола и гол разлику 19:0, а тренер Владан Милојевић имаће јубиларни, 200. меч на клупи великана.

Бивши фудбалер Звезде Дарко Љубојевић истиче да велика предност неће утицати на тим и да се у дербију иде на побједу.

- Очекујем квалитетан дерби као што је био и прошли. Ситуација на табели нема никакав утицај јер дерби увијек има посебну драж. Иако Звезда има велику предност очекујем да уђе максимално и покуша да побиједи чиме би практично освојила титулу. Повратком Владана Милојевића тим изгледа пуно сигурније у дефанзиви, дисциплинованије и очекујем да тако буду постављени на терену. Дербији носе пуно емоција тако да свака ситница може да одлучи. Партизан је на прошлом показао колико је опасан па је практично из сваког опаснијег напада долазио до гола. Надам се заиста доброј утакмици - рекао је Љубојевић.

На другој страни, Партизан ће жељети да евентуалним тријумфом врати неизвјесност у првенство. "Црно-бијели" ће на овом мечу бити без тренера Игора Дуљаја те голмана Александра Јовановића, док се враћа Матеуш Салдања. Бивши играч Партизана Дарко Малетић се нада позитивном резултату.

- Партизан је у бодовном заостатку и јасно је да ће у меч ући максимално мотивисан. Улог је велики јер побједом би се вратио у борбу за титулу. Показао је на прошлом мечу колико може да буде опасан тако да очекујем сличан дерби. Прошли дуел је био један од најбољих у посљедњих 10 година тако да бих волио да опет гледамо квалитетан меч и да фудбал буде у првом плану. Наравно вјерујем у побједу Партизана. Сигурно је да ће изостанак  тренера Дуљаја бити минус, али и Алберт Нађ је већ годину дана уз тим и сигурно да зна како екипа функционише - рекао је Малетић.

У досадашња 172. првенствена дуела Црвена звезда има 67 побједа уз 48 пораза и 57 ремија. Гол разлика је 236:202 у корист црвено-бијелих. Што се тиче учинка тренера: Владан Милојевић је водио екипу на девет дербија и има по двије побједе и пораза уз пет ремија, док је Игор Дуљај био на четири меча и има побједу и пораз уз два ремија.

Подршка Станковићу

Тренер Партизана Игор Дуљај је пред старт прес-конференције желио да пружи подршку некада великог ривалу и легенди Црвене звезде Дејану Станковићу.

- Партизан и спорт ми је омогућио да упознам много дивних људи и међу њима је Дејан Станковић који са старијим сином Стефаном води борбу и желим да га пуно поздравим и желим да његов син што пре оздрави - рекао је Дуљај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана