Bivši fudbaleri beogradskih timova pred derbi: Zvezda za titulu, Partizan za nadu

Darko Dragičević
Bivši fudbaleri beogradskih timova pred derbi: Zvezda za titulu, Partizan za nadu

BEOGRAD - "Vječiti" derbi može da riješi pitanje šampiona Srbije! Crvena zvezda i Partizan sastaće se 173. put u prvenstvenim duelima, a oba tima imaće istu želju - da slave u narednom meču.

Crvena zvezda bi eventualnim trijumfom napravila vjerovatno i presudni korak ka novoj, sedmoj uzastopnoj, a ukupnu 35 tituli šampiona. "Crveno-bijeli" ulaze u meč sa sedam bodova prednosti pa bi im i remi u potpunosti odgovarao. U duel ulaze u seriji od sedam mečeva bez primljenog gola i gol razliku 19:0, a trener Vladan Milojević imaće jubilarni, 200. meč na klupi velikana.

Bivši fudbaler Zvezde Darko Ljubojević ističe da velika prednost neće uticati na tim i da se u derbiju ide na pobjedu.

- Očekujem kvalitetan derbi kao što je bio i prošli. Situacija na tabeli nema nikakav uticaj jer derbi uvijek ima posebnu draž. Iako Zvezda ima veliku prednost očekujem da uđe maksimalno i pokuša da pobijedi čime bi praktično osvojila titulu. Povratkom Vladana Milojevića tim izgleda puno sigurnije u defanzivi, disciplinovanije i očekujem da tako budu postavljeni na terenu. Derbiji nose puno emocija tako da svaka sitnica može da odluči. Partizan je na prošlom pokazao koliko je opasan pa je praktično iz svakog opasnijeg napada dolazio do gola. Nadam se zaista dobroj utakmici - rekao je Ljubojević.

Na drugoj strani, Partizan će željeti da eventualnim trijumfom vrati neizvjesnost u prvenstvo. "Crno-bijeli" će na ovom meču biti bez trenera Igora Duljaja te golmana Aleksandra Jovanovića, dok se vraća Mateuš Saldanja. Bivši igrač Partizana Darko Maletić se nada pozitivnom rezultatu.

- Partizan je u bodovnom zaostatku i jasno je da će u meč ući maksimalno motivisan. Ulog je veliki jer pobjedom bi se vratio u borbu za titulu. Pokazao je na prošlom meču koliko može da bude opasan tako da očekujem sličan derbi. Prošli duel je bio jedan od najboljih u posljednjih 10 godina tako da bih volio da opet gledamo kvalitetan meč i da fudbal bude u prvom planu. Naravno vjerujem u pobjedu Partizana. Sigurno je da će izostanak  trenera Duljaja biti minus, ali i Albert Nađ je već godinu dana uz tim i sigurno da zna kako ekipa funkcioniše - rekao je Maletić.

U dosadašnja 172. prvenstvena duela Crvena zvezda ima 67 pobjeda uz 48 poraza i 57 remija. Gol razlika je 236:202 u korist crveno-bijelih. Što se tiče učinka trenera: Vladan Milojević je vodio ekipu na devet derbija i ima po dvije pobjede i poraza uz pet remija, dok je Igor Duljaj bio na četiri meča i ima pobjedu i poraz uz dva remija.

Podrška Stankoviću

Trener Partizana Igor Duljaj je pred start pres-konferencije želio da pruži podršku nekada velikog rivalu i legendi Crvene zvezde Dejanu Stankoviću.

- Partizan i sport mi je omogućio da upoznam mnogo divnih ljudi i među njima je Dejan Stanković koji sa starijim sinom Stefanom vodi borbu i želim da ga puno pozdravim i želim da njegov sin što pre ozdravi - rekao je Duljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana