Бањалучани самоувјерени: Наставићемо низ и против Зрињског

Дарко Пашагић
Бањалучани самоувјерени: Наставићемо низ и против Зрињског

БАЊАЛУКА - Штопер јесењег шампиона Премијер лиге БиХ, Борца Макс Јурај Ћелић пред дерби 22. кола, у којем саиграче и њега у недјељу од 19 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом" очекује окршај са актуелним прваком Зрињским, очекује да ће Бањалучани и послије овог меча наставити серију без пораза која траје 20 утакмица.

Такве игре највећи су разлог што "црвено-плави" овај дуел у посљедњем колу другог дијела шампионата дочекују прилично безбрижно са девет бодова вишка у односу на Мостарце.

- Не размишљамо о снази других него само о себи. Зато у Мостар идемо храбро, да се "потучемо" и да на том мечу наставимо низ без пораза који траје већ 20 утакмица. Мислим да имамо снаге за то. Добро смо радили, имамо квалитетан и широк ростер и вјерујем да ћемо у наставку сезоне остварити зацртане циљеве - нагласио је Ћелић.

Овај 27-годишњи фудбалер сматра да су пред Бањалучанима двије најважније утакмице овог прољећа.

- Меч са Зрињским је прилика да задржимо ову предност или да је увећамо и вјерујем да ће тако бити, а онда нас у сриједу очекује реванш утакмица четвртфинала Купа БиХ на "Кошеву" против Сарајева. Немамо предност из првог меча, очекујем да побиједимо и да се послије недјеље, а потом и сриједе још више приближимо остварењу ова два циља - додао је Ћелић.

Мечеви са Зрињским у Мостару за Борац су увијек представљали једно од најтежих гостовања, јер су на 17 премијерлигашких утакмица само два пута одиграли неријешено, уз 15 пораза.

- То довољно показује о снази Мостараца. Међутим, имамо циљ у овом сусрету, а то је да останемо непоражени. Императив побједе у овом дуелу је на страни Зрињског и то њихово морање и срљање могло би да буде наша шанса. Играћемо мирно, сталожено, покушаћемо да их држимо што даље од нашег гола и очекујем да таква игра уроди плодом - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Остали парови 22. кола, субота: Бријег - Слога (Д) (13 часова), ГОШК - По-сушје (16), Сарајево - Игман (18.30). Недјеља: Звијезда 09 - Жељезничар (14). Понедјељак: Вележ - Тузла сити (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана