Banjalučani samouvjereni: Nastavićemo niz i protiv Zrinjskog

Darko Pašagić
Banjalučani samouvjereni: Nastavićemo niz i protiv Zrinjskog

BANjALUKA - Štoper jesenjeg šampiona Premijer lige BiH, Borca Maks Juraj Ćelić pred derbi 22. kola, u kojem saigrače i njega u nedjelju od 19 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" očekuje okršaj sa aktuelnim prvakom Zrinjskim, očekuje da će Banjalučani i poslije ovog meča nastaviti seriju bez poraza koja traje 20 utakmica.

Takve igre najveći su razlog što "crveno-plavi" ovaj duel u posljednjem kolu drugog dijela šampionata dočekuju prilično bezbrižno sa devet bodova viška u odnosu na Mostarce.

- Ne razmišljamo o snazi drugih nego samo o sebi. Zato u Mostar idemo hrabro, da se "potučemo" i da na tom meču nastavimo niz bez poraza koji traje već 20 utakmica. Mislim da imamo snage za to. Dobro smo radili, imamo kvalitetan i širok roster i vjerujem da ćemo u nastavku sezone ostvariti zacrtane ciljeve - naglasio je Ćelić.

Ovaj 27-godišnji fudbaler smatra da su pred Banjalučanima dvije najvažnije utakmice ovog proljeća.

- Meč sa Zrinjskim je prilika da zadržimo ovu prednost ili da je uvećamo i vjerujem da će tako biti, a onda nas u srijedu očekuje revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH na "Koševu" protiv Sarajeva. Nemamo prednost iz prvog meča, očekujem da pobijedimo i da se poslije nedjelje, a potom i srijede još više približimo ostvarenju ova dva cilja - dodao je Ćelić.

Mečevi sa Zrinjskim u Mostaru za Borac su uvijek predstavljali jedno od najtežih gostovanja, jer su na 17 premijerligaških utakmica samo dva puta odigrali neriješeno, uz 15 poraza.

- To dovoljno pokazuje o snazi Mostaraca. Međutim, imamo cilj u ovom susretu, a to je da ostanemo neporaženi. Imperativ pobjede u ovom duelu je na strani Zrinjskog i to njihovo moranje i srljanje moglo bi da bude naša šansa. Igraćemo mirno, staloženo, pokušaćemo da ih držimo što dalje od našeg gola i očekujem da takva igra urodi plodom - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Ostali parovi 22. kola, subota: Brijeg - Sloga (D) (13 časova), GOŠK - Po-sušje (16), Sarajevo - Igman (18.30). Nedjelja: Zvijezda 09 - Željezničar (14). Ponedjeljak: Velež - Tuzla siti (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana