А шта мислите о Клопу у Бајерну

ГС
А шта мислите о Клопу у Бајерну

МИНХЕН - Питање које поставља цијела Њемачка је - ко ће сјести на клупу Бајерна? Круг кандидата није толико велики, а сада је искочило још једно име - Јирген Клоп.

Чињеница је да клуб из Минхена никоме није послао званичан позив осим Ћабију Алонсу и Јулијану Нагелсману. Баш као што је чињеница да су обојица захвалили. Шпанац је одлучио да остане у Леверкузену и брани титулу од јесени, да се окуша у Лиги шампиона, док је Нагелсман прихватио понуду фудбалског савеза Њемачке да остане у селекторској фотељи до 2026, односно до окончања предстојећег Мундијала. Он је тако дефинитивно затворио врата једном другом интересенту за то мјесто. Додуше, овај је имао жељу да постане селектор, али тек од идуће године. У питању је Јирген Клоп, који се интимно надао да би могао водити “маншафт” на Мундијалу '26. Усљед новонастале ситуације тиражни њемачки часопис “Билд” проналази рјешење и за Клопа и за Бајерн - да крену руку под руку. Наравно, кад се искусни стручњак одмори и каже да је спреман за нови почетак, а то би вјероватно било од љета идуће године.

- Расправља се о многим именима. Ту је и Арне Слот. Холанђанин је направио велике ствари са Фејенордом, донио шампионску титулу и куп, играо финале Лиге конференције. Сматрају га холандским Клопом због стила игре који форсира, али зашто узимати копију када можете да имате оригинал уз мало стрпљења. Идеја да Клоп сједне на клупу Бајерна из Минхена није ни близу тако луда као што вам можда сада звучи - стоји у “Билду”.

Е, сад, ту је немали проблем: Шта ће Баварци до идућег љета?

- Да би дошао до савршеног рјешења са Клопом, Бајерн би морао да пронађе тренера који би прихватио једногодишњи уговор. То би могли да буду Нико Ковач, Луј ван Гал, Феликс Магат, Кристијан Штрајх... Клопов адут могао би да буде и Макс Еберл, човјек свјестан и добро упознат колико је тешко радити са људима из надзорног одбора Бајерна, прије свих са Улијем Хенесом и Карл-Хајнцом Руменигеом. Клопова снажна личност могла би да му помогне у смањивању утицаја поменуте двојице у клубу. Ако му већ није упутио позив, Еберл би то требало одмах да учини - закључује “Билд” у свом тексту.

Опције

Какве су опције Јиргена Клопа када поново пожели да почне с радом? Енглеска отпада, обећао је да неће радити ни у једном клубу послије Ливерпула. Може се очекивати да Реал Мадрид и Барселона дугорочно ријеше питање тренера прије него што Нијемац поново буде на тржишту, тако да остаје - Бајерн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана