A šta mislite o Klopu u Bajernu

GS
A šta mislite o Klopu u Bajernu

MINHEN - Pitanje koje postavlja cijela Njemačka je - ko će sjesti na klupu Bajerna? Krug kandidata nije toliko veliki, a sada je iskočilo još jedno ime - Jirgen Klop.

Činjenica je da klub iz Minhena nikome nije poslao zvaničan poziv osim Ćabiju Alonsu i Julijanu Nagelsmanu. Baš kao što je činjenica da su obojica zahvalili. Španac je odlučio da ostane u Leverkuzenu i brani titulu od jeseni, da se okuša u Ligi šampiona, dok je Nagelsman prihvatio ponudu fudbalskog saveza Njemačke da ostane u selektorskoj fotelji do 2026, odnosno do okončanja predstojećeg Mundijala. On je tako definitivno zatvorio vrata jednom drugom interesentu za to mjesto. Doduše, ovaj je imao želju da postane selektor, ali tek od iduće godine. U pitanju je Jirgen Klop, koji se intimno nadao da bi mogao voditi “manšaft” na Mundijalu '26. Usljed novonastale situacije tiražni njemački časopis “Bild” pronalazi rješenje i za Klopa i za Bajern - da krenu ruku pod ruku. Naravno, kad se iskusni stručnjak odmori i kaže da je spreman za novi početak, a to bi vjerovatno bilo od ljeta iduće godine.

- Raspravlja se o mnogim imenima. Tu je i Arne Slot. Holanđanin je napravio velike stvari sa Fejenordom, donio šampionsku titulu i kup, igrao finale Lige konferencije. Smatraju ga holandskim Klopom zbog stila igre koji forsira, ali zašto uzimati kopiju kada možete da imate original uz malo strpljenja. Ideja da Klop sjedne na klupu Bajerna iz Minhena nije ni blizu tako luda kao što vam možda sada zvuči - stoji u “Bildu”.

E, sad, tu je nemali problem: Šta će Bavarci do idućeg ljeta?

- Da bi došao do savršenog rješenja sa Klopom, Bajern bi morao da pronađe trenera koji bi prihvatio jednogodišnji ugovor. To bi mogli da budu Niko Kovač, Luj van Gal, Feliks Magat, Kristijan Štrajh... Klopov adut mogao bi da bude i Maks Eberl, čovjek svjestan i dobro upoznat koliko je teško raditi sa ljudima iz nadzornog odbora Bajerna, prije svih sa Ulijem Henesom i Karl-Hajncom Rumenigeom. Klopova snažna ličnost mogla bi da mu pomogne u smanjivanju uticaja pomenute dvojice u klubu. Ako mu već nije uputio poziv, Eberl bi to trebalo odmah da učini - zaključuje “Bild” u svom tekstu.

Opcije

Kakve su opcije Jirgena Klopa kada ponovo poželi da počne s radom? Engleska otpada, obećao je da neće raditi ni u jednom klubu poslije Liverpula. Može se očekivati da Real Madrid i Barselona dugoročno riješe pitanje trenera prije nego što Nijemac ponovo bude na tržištu, tako da ostaje - Bajern.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana