Штрумпфови и Талични Том у новом белгијском пасошу

Танјуг
Foto: Илустрација

БРИСЕЛ- Од 7. фебруара званични пасоши Белгије биће илиустровани цртежима најпознатијих белгијских стрип јунака почев од Штрумпфова, преко Таличног Тома до Тин Тина и Марсупиламија.

Нови белгијски пасоши постаће тако једни од најуникатнијих у свијету, а то ће бити и прилика за даљу промоцију стрипа као националне умјетности на коју су Белгијанци веома поносни.

”Белгијски пасош је један од најбољих на свијету, он је за нас извор поноса, али и предмет жеље фалсификатора. Због тога стално радимо и на побољшању његове безбједности”, изјавила је шефица дипломатије Белгије, Софи Вилмс.

Нови пасоши ће укључивати 48 различитих сигурносних техника и требало би да буде дупло безбједнији од тренутних када је ријеч о злопупотреби.

Белгијски пасош је у овом тренутку седми најцјењенији по могућостима за слободу кретања коју пружа носиоцу на глобалниој скали од 199 националних пасоша.

Стари белгијски пасоши ће важити до истека рока, а нови ће бити доступни у локалним општинама по цијени од 65 евра за одрасле и 35 евра за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана