Градоначелник прекршио карантин па се од полиције сакрио у мртвачки сандук

ГС
Градоначелник прекршио карантин па се од полиције сакрио у мртвачки сандук

Градоначелник перуанског градића Тантара сакрио се од полиције ни мање ни више него у мртвачки ковчег!

Хајме Роландо Урбина Торес нарушио је карантин, а када је дошла полиција, није му пало ништа друго на памет него да се прави мртав.

Наиме, по навођењу локалне полиције, Торес је са пријатељима изашао да попије пиćе и тиме нарушио и карантин и обавезну физичку дистанцу. Полиција, која је добила дојаву, брзо је стигла на мјесто гдје се одигравала ова мала журка. Градоначелник, за кога полиција тврди да је био пијан, брже-боље је ставио маску, легао у ковчег и пробао да прође као још једна жртва Ковида-19, преноси „Спутњик“.

Пријатељи који су били са Торесом у том тренутку такође су ушли у сандуке припремљене за жртве короне. Сви заједно пребачени су у најближу станицу полиције.

Сам Торес се огласио поводом скандала у перуанским медијима:

„У том тренутку сам био са чланом градске владе на месту гдје се праве сандуци да провјерим величину, висину и ширину. Учинило ми се да је ковчег јако мали и зато сам несвјесно легао. То није имало никакве везе са доласком полиције“.

Градоначелник даље наводи да је нетачно да је у том тренутку био под дејством алкохола и да је уопште пио. Ипак, његова следеćа изјава не подудара се са првом.

„Нисам био са било којим функционером у вријеме полицијске интервенције. Био сам са још двије особе из града и нисмо имали ни флаше ни чаше. Јели смо кекс и хљеб“, додао је.

Торес додаје да разумије понашање полиције у вријеме пандемије, али да није у реду да због тога нарушавају његов углед и част његове породице.

Догађај се одиграо 18. маја, а када су слике полиције градоначелника у ковчегу стигле до социјалних мрежа, претворио се у прави скандал.

Перу је друга земља по броју жртава у Латинској Америци са више од 108 хиљада заражених и 3.148 мртвих.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана