Вучуревић крши Устав и законе РС

Свјетлана Шурлан
Вучуревић крши Устав и законе РС

Бањалука - Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик поручио је јуче да стварање неких нових безбједносних структура у Требињу, како је то најавио градоначелник Славко Вучуревић, представља парабезбједносну структуру противну Уставу и законима РС те да је безбједност искључиво у надлежности Полиције РС.

Након што је у суботу ујутро изгорио "форд фокус" Миљана Андрића, чија је супруга Рајка, донедавно секретар Градског одбора СНСД-а Требиње прешла у ПДП, Вучуревић, који је и предсједник Градског одбора ПДП-а Требиње је казао да се улицама овог града "ноћу крећу наоружане групе људи, којима је задатак да препадају, уцјењују и уништавају имовину других грађана који не дијеле мишљење са владајућом структуром".

- Град Требиње је дошао у ситуацију да се мора размишљати о форми нових структура безбједности, јер је очигледно да су садашње стављене у службу СНСД-а - рекао је Вучуревић.

У пожару је, иначе, оштећен и аутомобил "голф 5", који је био паркиран у непосредној близини, а чији је власник требињски тужилац Синиша Лазаревић.

- Ако буде неких практичних манифестација тиме ће се бавити једино Полиција РС, која је легитимна и то може, и она добро ради свој посао. Требиње које смо наслиједили као безбједносно веома лошу средину прије седам-осам година радом полиције смо учинили безбједним, а спекулације које долазе од било кога не значе ништа. Вјерујем полицији и полиција остаје једини сегмент наше безбједности - истакао је Додик.

Поводом изјаве Вучуревића, потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да се тако нешто жели пренијети на Пале, Бијељину, Добој и Бањалуку ради прављења немира и нереда, "јер су свјесни да ће изгубити изборе". Упозорио је бираче да не насједају на провокације и да се гласовима одупру изазовима јуришања на институције и на РС. Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци подсјетио да су на недавно одржаном предизборном скупу Савеза за промјене у Требињу на непристојан начин вријеђани кандидати СНСД-ДНС-СП за предсједника РС Милорад Додик и за члана Предсједништва БиХ из РС Жељка Цвијановић.

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана