Вучевић, Рајфенштул: Спонзори да повуку приједлог резолуције о Сребреници

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је на састанку са министром спољних послова НЈемачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савјет Европе Михаелом Рајфенштулом да Србија, која је јавно осудила злочин у Сребреници, тражи да спонзори повуку приједлог резолуције и тиме допринесу помирењу у региону.

Он је указао да ће се подношењем резолуције о Сребреници продубити пођеле унутар саме БиХ с обзиром да не постоји консензус о овом веома осјетљивом питању, те да Србија тражи њено повлачење.

Вучевић је истакао да гласање за чланство такозваног Косова у Савјету Европе представља опасан преседан и нарушавање суверенитета и територијалне цјеловитости Србије, као пуноправне чланице УН и Савјета Европе.

Он је констатовао да су билатерални односи између двије земље развијени и карактерише их интензивна сарадња на бројним пољима као и да Србија посебно цијени НЈемачку као веома значајног економског партнера.

Рајфенштул се сагласио да је сарадња двије земље стабилна и пренио очекивање да ће се сарадња у будућности додатно унаприједити.

Он је, такође, нагласио да је Србија веома важан партнер НЈемачке на Западном Балкану, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана