Уједињен Српска: СНСД и СДС да сједну за исти сто

Срна
Уједињен Српска: СНСД и СДС да сједну за исти сто

Бањалука - Предсједништво Уједињене Српске позвало је СНСД и СДС да сједну за исти сто и отворено разговарају, без политичких страсти и политичке мржње која опасно пријети стабилности Републике Српске.

Након сједнице Предсједништва Уједињене Српске у Бањалуци, потпредсједник и члан Предсједништва ове странке Душан Стојичић рекао је да не види да ниједан разлог који би спријечио ове двије странке да остваре директну комуникацију и разговор.

Стојичић је рекао да СНСД и СДС треба да разговарају не са позиција наметања ставова једних другима, већ са позиције да се дође до најмањег заједничког садржиоца како да Република Српска у амбијенту мира, политичке и сваке друге стабилности дође до наредних општих избора и да омогуће грађанима да на изборима изаберу ону власт која треба да их води у наредне четири године.

Уједињена Српска, каже он, позива све актере посљедњих дешавања у Републици Српској да "спусте лопту" и да се у неком наредном периоду, кроз дијалог и разговор види како и на који начин Српска може да функционише боље.

"Потребно је да видимо како охладити политичку атмносферу која је у овом тренутку узаврела. Као странка потпуно смо свјесни да једино у амбијенту политичке и институционалне стабилности, која подразумијева да институције раде свој посао у складу са Уставом и законом, Република Српска има своју садашњост и будућност", истакао је Стојичић.

Он је рекао да је став Уједињене Српске да се не може очекивати да било ко са стране може донијети било шта добро Српској, већ једино људи који носе одговорност.

Стојичић је нагласио да је Уједињена Српска спремна да буде дио страначких разговора на билатералном нивоу и да се на тај начин отвори другачија страница догађаја у односу на недавна дешавања у Народној скупштини Републике Српске.

Коментаришући најаву владајуће коалиције у Републици Српској да ће у Народној скупштини Републике Српске суспендовати одлуку о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, а која је недавно објављена у "Службеном гласнику", Стојичић је рекао да свако има право да износи своје ставове и да кроз парламент доноси овакве или онакве одлуке и да за то политички одговара пред грађанима Републике Српске.

Потпредсједник Уједињене Српске Наталија Тривић рекла је да ова странка не припада ни владајућој ни опозиционој коалицији у Републици Српској и БиХ и није оптерећена личним и партијским интересима.

"Интерес Уједињене Српске је да помири све актере политичког живота с циљем стабилне и демократске Републике Српске", закључила је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана