У Новом Граду акција против нарко-мафије

Срна
У Новом Граду акција против нарко-мафије

Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су јутрос три лица на подручју Новог Града у оквиру акције против нарко-мафије, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тројица ухапшених осумњичени су за организовани криминал и неовлаштени промет опојним дрогама на међународном нивоу, а међу њима је и један од носилаца организованог нарко-криминала на подручју БиХ.


По налогу Тужилаштва БиХ ухапшени су Јасмин Селимовић и Анђелко Новаковић, обојица настањени у Новом Граду, те Ганија Курти, држављанин Црне Горе који се налази под надзором Службе за послове са странцима.

Упоредо са хапшењима, на подручју Новог Града извршен је претрес објеката и возила која користе осумњичени.

Тужилаштво БиХ је у сарадњи са Сипом и партнерским агенцијама из Црне Горе провело детаљну и темељну истрагу током које су прикупљени докази да су наведени осумњичени учесници међународног кријумчарења великих количина дроге "марихуана" и "сканк" са подручја Црне Горе у БиХ, која је даље дистрибуисана на илегалном нарко-тржишту у сјеверозападном дијелу БиХ.

Истрагом је утврђено да је осумњичени Ганија Курти, који се налазио на издржавању казне у КПЗ Зеница, из затвора путем контаката у Црној Гори и БиХ, координисао кријумчарење опојне дроге у БиХ.

Ријеч је о лицу које је раније протјерано из БиХ, те је користећи кривотворене документе поново илегално ушао у БиХ, гдје је ухапшен.

Досадашњом истрагом утврђено је да су осумњичени у више наврата кријумчарили количине од више килограма дроге, а осумњичени Селимагић често је, ради надгледања дроге и њеног транспорта, боравио у Црној Гори.

Из Тужилаштва наводе да је овом акцијом задат одлучан ударац структурама нарко-криминала које дјелују у сјеверозападном дијелу БиХ, а чији су конзументи опојних дрога углавном младе особе из Новог Града и околних мјеста.

Након извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљим активностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана