Тим из БиХ спасио шест особа из рушевина 102 сата након земљотреса

Анадолија
Foto: Aнадолија

ХАТАЈ - Шест особа спашено је испод рушевина петоспратнице у Искендеруну, у турској провинцији Хатај, чак 102 сата након разорних земљотреса који су у понедјељак погодили југ Турске, а у њиховом извлачењу учествовао је и спасилачки тим из Сарајева.

Бројне спасилачке екипе настављају потрагу и спашавање у Хатају. Спасиоци су јутрос током акције спашавања чули гласове испод рушевина зграде.

Добили су информацију да су испод рушевина остале двије породице од укупно осам чланова те су одмах интензивирали напоре како би спасили људе. Након огромних напора успјели су из рушевина извући шест особа, укључујући брачни пар Јасемин и Кадира Октаја.

У акцији спашавања учествовали су и припадници Горске службу спашавања Нови Град из Сарајева. Њих укупно 20, на челу са Фахрудином Добрачом, прије два дана је отпутовало у Турске да помогну турским грађанима погођеним земљотресом. Иста екипа је јуче испод рушевина у Хатају спасила 70-годишњака, заједно са спасиоцима турског IHH-а.

Спашене особе су због повреда које су задобиле у земљотресу превезене у болницу. Окупљени су с великим одушевљењем славили спашавање људи.

Испод рушевина исте зграде налази се још особа, због чега спасилачке екипе настављају акцију спашавања.

Најмање 18.342 особе су погинуле, а 74.242 је повријеђено након два снажна земљотреса која су у понедјељак потресла југ Турске, потврдила је Управа за ванредне ситуације (AFAD).

Два разорна земљотреса јачине 7,7 и 7,6 степени по Рихтеру у понедјељак су погодила јужне дијелове Турске с епицентром у Кахраманмарасу, а бројне спасилачке екипе и даље предано раде на акцијама потраге и спашавања људи заробљених у рушевинама зграда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана