Тегелтија са представницима ММФ-а разговарао о стенд-бај аранжману

Срна
Тегелтија са представницима ММФ-а разговарао о стенд-бај аранжману

Вашингтон - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија разговарао је данас у Вашингтону са представницима Међународног монетарног фонда /ММФ/ о отварању преговора за нови стенд-бај аранжман са БиХ.

Током разговора министар Тегелтије са директором Сектора ММФ-а за Европу Полом Томсеном и извршним директором ММФ-а Меном Снелом постигнут је висок степен сагласности о кључним политикама које ће бити разматране у наредним преговорима.

“Ријеч је о повећању привредног и раста запослености, фискалној и стабилности финансијског сектора”, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Министар Тегелтија је нагласио да су те политике у потпуности усклађене са реформама, које је Влада Републике Српске почела да реализује, а као приоритети су дефинисане у документу Економска политика за 2015. годину.

Представници ММФ-а најавили су да ће прва посјета Мисије БиХ бити крајем априла, а друга већ средином јуна када би требало да буду разрађене појединачне мјере за спровођење дефинисаних политика, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана