Створени услови за завршетак тендера за набавку пасоша

Срна
Створени услови за завршетак тендера за набавку пасоша

Бањалука - Канцеларија за разматрање жалби БиХ одбила је жалбу француске компаније "Ђемалто" чиме су створени предуслови да Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ након неколико неуспјешних покушаја заврши тендер за набавку пасошких књижица.

На посљедњи тендер, на који се и жалио "Ђемалто", најбољу понуду доставила је бањалучка компанија "Милбауер" која за четворогодишње штампање пасошких књижица тражи 28,47 милиона КМ са ПДВ-ом, док је компанија "Веридос" тражила 53,28 милиона КМ, пишу "Независне новине".


Компаније "Милбауер" и "Веридос", како наводи лист, једине су и доставиле понуде за четворогодишњи посао штампања пасошких књижица, иако их је далеко више преузело тендерску документацију.

Извор листа наводи да би сада Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података требало да потпише уговор, вјероватно с компанијом "Милбауер", а да након тога "Веридос", ако се одлучи на то, има могућност жалбе.

"Очекујемо да се најдаље идуће недјеље потпише тај уговор", каже извор овог листа.

Власти БиХ, односно ИДДЕЕА дуже од годину дана не успијева да спроведе тендер за набавку пасошких књижица, јер је, по жалбама заинтересованих компанија, Канцеларија за разматрање жалби неколико пута поништавала поступак јавне набавке.

Почетком прошле године због немогућности спровођена тендера грађани БиХ на неколико дана остали су без пасоша, јер ИДДЕЕА није успијевала у законом задатом року, од мјесец дана, да испоручи пасоше грађанима који су их тражили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана