Странке у федералној влади не одступају ни за милиметар

Ж. Д.
Странке у федералној влади не одступају ни за милиметар

Сарајево - Крају несугласица у федералној владајућој коалицији, коју чине СДА, ХДЗ БиХ и ДФ, не назире се крај, па би о кризи ускоро могао да расправља и Парламент ФБиХ.

Већ дуже вријеме камен спотицања међу коалиционим партнерима је именовање руководилаца у јавним предузећима, а странке ни за милиметар не одступају од својих ставова.

Шеф Клуба посланика СДА у Парламенту ФБиХ Исмет Османовић рекао је да у Влади од њеног именовања нису уштимани односи странака које чине парламентарну већину.

- Спотицања се односе на питање ресурса јавних предузећа и управљачких права. Било је очекивано да ће ДФ имати захтјеве који иду у правцу да задржи већи утицај на интересне сфере које су они себи поставили. Ако Влада не нађе рјешење мораће Парламент - рекао је Османовић.

Предсједник ФБиХ и функционер ХДЗ-а БиХ Маринко Чавара каже да је недопустиво да члан Владе не поштује Владине одлуке.

- Вјерујем да ће проблеми врло брзо бити ријешени. Ако не буде било могуће сложити односе, нормално је да се тражи други начини за то - рекао је Чавара.

Министар енергетике, индустрије и рударства Реуф Бајровић из ДФ-а сматра да би било добро да се Влада врати ономе што су њени програмски задаци.

- Влада не смије себи дозволити да се намјештају конкурси. Ми у томе нећемо учествовати и као ресорни министар имам пуну подршку странке да не постављамо одређене људе на одређена мјеста зато што су их предложиле странке - рекао је Бајровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана