Српски клуб: Не прихватамо да радимо по уцјенама и диктату

Срна
Српски клуб: Не прихватамо да радимо по уцјенама и диктату

Сарајево - Српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ саопштио је да не може да прихвати учешће на данашњој ванредној сједници Представничког дома јер би тиме пристао да ради по уцјенама и диктату.

У овом клубу истичу да је крајње вријеме да се одблокира рад парламентарне комисије за избор Савјета министара како би на легалан и законит начин могла да буду формирана радна тијела парламента и да се приступи рјешавању нагомиланих проблема грађана. “Не прихватамо измишљање проблема и наметање ријешења с циљем да ми из Републике Српске у јавности будемо лажно окривљени за опструкцију и нерад, јер је узрок опструкције и нерада управо блокада формирања Савјета министара, а посљедица тога могућа парализа институција са несагледивим посљедицама, како по европску агенду, тако и по саму БиХ што је већ предмет приговора и критика из ЕУ”, наводи се у саопштењу Српског клуба.

У Српском клубу истичу да нико из Републике Српске у побједничкој коалицији не сноси ни минимум одговорности због ових блокада.

“Још једном позивамо све на договор и поштовање воље народа изражене на изборима како политичка криза и напета ситуација у БиХ не би потпуно измакли контроли”, наводи се у саопштењу овог посланичког клуба у Парламентарној скупштини БиХ.

Српски клуб чине посланици Ненад Стевандић, Ненад Нешић и Јаков Галић.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац рекао је јуче да посланици ове странке неће присуствовати данашњој сједници Представничког дома.

У Сарајеву би данас требало да буде одржана хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а на дневном реду је информација Савјета министара у техничком мандату о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Друга тачка дневног реда прве хитне сједнице у овом мандату је информација Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ о разлозима неименовања чланова Делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе и могућим посљедицама.

Сазивање хитне сједнице затражили су посланици СДП-а, Наше странке, СББ-а и А-СДА.

Због неформирања парламентарних комисија, Парламентарна скупштина БиХ пропустила је рок за пријављивање делегације у Парламентарној скупштини Савјета Европе за ову годину.

Почетак сједнице Представничког дома заказан је за 11.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана