Сједница Градског одбора СП: Јача сарадња Београда и Бањалуке

Г.С.
Сједница Градског одбора СП: Јача сарадња Београда и Бањалуке

У препуној сали Народног позоришта Републике Српске, одржана је проширена Сједница Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука. Члановима Градског одбора и гостима обратио се предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, а специјални гост био је предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Београд и предсједник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Једна од тачака дневног реда било је унапријеђење сарадње Социјалиста Бањалуке и Београда, о чему су говорили Никодијевић и предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак.

-       Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука одржао је 10. проширену сједницу гдје смо, поред организационих питања и планирања предстојећих активности, имали част да угостимо предсједника Градског одбора СПС Београд и предсједника Скупштине Града Београда Николу Никодијевића, и да разговарамо о проширењу постојеће сарадње наших градских одбора И договоримо заједничке активности за будући период. Анализирали смо до сада урађено и без неког лажног оптимизма, можемо најавити даљи раст Социјалиста у Бањалуци, али И у читавој Републици Српској. Овдје у Бањалуци имамо велики број новиих чланова, унапријеђен је рад градске организације и имамо снажну подршку руководства наше партије. Настављамо са радом као И до сада, сложно и јединствено И с правом очекујемо још боље резултате у предстојећем периоду – истакао је Селак.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да је задовољан што Социјалисти дају пун допринос развоју Бањалуке и да вјерује да ће градска организација на челу са Гораном Селаком остварити још боље резултате у предстојећем периоду.

-       Евидентан је марљив рад Градског одбора Бањалука и посвећеност добрим резултатима. Вјерујем да ћемо већ наредне године имати још боље резултате на Локалним изборима 2020. године. Социјалисти су важан дио власти на локалном нивоу и у оквиру наших задужења дали смо максималан допринос – истакао је Ђокић.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Србије Београд Никола Никодијевић нагласио је да постоји чврста сарадња Социјалиста у Србији и Републици Српској, те да ће Социјалисти Бањалуке и Београда у предстојећем периоду имати још бољу сарадњу.

 

-       Желимо да имамо исти изборни програм у Београду и Бањалуци. Имао сам прилику да упознам сјајан тим младих људи који води наш Горан Селак и вјерујем да ће социјалисти у Бањалуци бити највеће изненађење избора следеће године. Ми у Бањалуци видимо своје искрене пријатеље и сараднике – рекао је Никодијевић.

 

Предсједници градских одбора СП Бањалука и СПС Београд најавили су одржавање заједничке сједнице у наредном периоду, као и покретање заједничких активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана