Сенад Кобилић убијен у Градишци

Срна
Сенад Кобилић убијен у Градишци

Градишка - Сенад Кобилић (54), који је од раније познат полицији, убијен је ноћас у једном кафићу код Градишке, а нападач је потом побјегао.

Убиство се догодило око поноћи, а полиција ради увиђај и покренула је истрагу. “Независне новине” незванично сазнају да убијени мушкарац не живи у Градишци, али да је поријеклом из ових крајева. Ликдвидиран је из ватреног оружја. Постоје спекулације да је Кобилић убијен из снајпера, али потврде таквих информација засад нема. Истрагу води Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС. Кобилић се раније доводио у везу са сарајевским подземљем.

Сенад Кобилић има дебео полицијски досије, а како је раније објављено, хапшен је због рекетирања, наношења повреда и других кривичних дјела. 

Испред његове куће у Сарајеву, 2010. године, бачена је бомба на његов BMW. Суд БиХ га је 2006. године правоснажно осудио на условну казну због покушаја преваре власника једне фирме, коме се, како је наведено, представио као службеник Интерпола, те му нудио помоћ у вези са непостојећом истрагом Интерпола против његовог предузећа.

Осуђиван је и због недозвољеног држања оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана