СББ: Због нерада и неспособности Звиздића закочен реформски пут

Срна
СББ: Због нерада и неспособности Звиздића закочен реформски пут

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић је игнорисањем Представничког дом парламента БиХ и неспособношћу да обезбиједи чак и већину Клуба СДА за кључне законе довео до тога да не може да преведе одговоре на Упитник Европске комисије, нити спроведе пријеко потребне реформе, саопштено је данас из Савеза за бољу будућност.

 Из ове странке подсјећају да су јуче, приликом расправе о давању сагласности за ратификацију међународних уговора Представничког дома парламента БиХ, посланици неколико странака поставили низ легитимних питања која се тичу споразума о задужењу у износу од 150 милиона КМ, чији је предлагач Предсједништво БиХ.


"С обзиром на то да сједници није присуствовао ниједан представник предлагача, као ни предсједавајући Савјета министара, нико није могао дати одговоре на основна питања изабраних представника грађана која су се тицала контроле потрошње тих позајмљених средстава", наводи се у саопштењу.

Представнички дом је потом већином гласова тражио да се расправа не води док се не обезбиједи присуство предлагача или овлаштеног представника.

"Сама чињеница да се на јучерашњој сједници Представничког дома нашао само један закон Савјета министара БиХ, а чак четири закона појединачних посланика, указује да је Савјет министара већ одавно брод чијег неспособног кормилара СДА на све начине покушава сачувати, па макар и насукали БиХ", наводе из СББ-а.

У саопштењу се истиче да СДА, као странка која је добила шансу да први пут од 2006. године понуди бошњачког кандидата за предсједавајућег Савјета министара, има примарну одговорност да препозна све грешке и пропусте Звиздића, те понуди замјену.

"Свако одуговлачење додатно успорава реформски пут БиХ на огромну штету грађана ове земље", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана