Сатлер 20. и 21. јуна у Бањалуци

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Шеф Делегације ЕУ Јохан Сатлер боравиће 20. и 21. јуна у Бањалуци, гдје би требало да се састане са званичницима Републике Српске, отвори поставку "Мали сајам великих могућности" и посјети Управу за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, најављено је Делегације ЕУ.

Из Делегације ЕУ су навели да би Сатлер требало да се састане са представницима власти Републике Српске, градских власти, обудсманима БиХ, те да обиђе кориснике ЕУ грантова у склопу пројекта "ЕУ фор бизнис".

Сатлер ће у понедјељак, 20. јуна, како је најављено, отворити поставку "Мали сајам великих могућности" која се организује у оквиру кампање Делегације ЕУ којом се жели промовисати подршка приватном сектору и економском развоју БиХ.

"Мали сајам великих могућности" је путујућа поставка на отвореном која ће на иновативан начин представити више од 15 успјешних компанија из БиХ које су подржане средствима ЕУ.

Сатлер ће у уторак, 21. јуна, посјетити УИО БиХ поводом континуиране подршке ЕУ на модернизацији и унапређењу рада ове институције у складу са захтјевима ЕУ.

ЕУ је испоручила УИО БиХ око 1.300 најновијих лаптопа, рачунара и другу информатичку опрему укључујући сервере, мрежне безбједносне уређаје.

Додатно је испоручена и лабораторијска опрема за царинску лабораторију, а укупна вриједност обје набавке износи 2,3 милиона евра.

Поред набавке високософистициране опреме, ЕУ помаже УИО у усклађивању с правном тековином ЕУ, а подржала је и у процесу стицања квалификационог дигиталног потписа који би требало бити у употреби од 1. августа, а помоћи ће у кориштењу поједностављених поступака у процесима индиректног опорезивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана