Шаровић за пет мјесеци промијенио став о Грујичићу

Дарко Момић
Шаровић за пет мјесеци промијенио став о Грујичићу

СРЕБРЕНИЦА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић у размаку од свега неколико мјесеци потпуно је промијенио мишљење о начелнику Сребренице Младену Грујичићу и резултатима које је направио.

Шаровић је средином фебруара ове године приликом посјете Сребреници и сусрета са Грујичићем подсјетио да је СДС на прошлим локалним изборима пружио подршку Грујичићевој кандидатури, оцјењујући да се то показало оправданим.

- У овој општини су постигнути добри резултати у многим областима - рекао је тада Шаровић.

Прије два дана, Шаровић је за сарајевску телевизију Н1 изјавио да је “СДС Грујичићу дао безрезервну подршку прије четири године, али да мисли да није искористио овај мандат”.

- Није имао никакву визију, четири године је животарио без јасне визије за овај важан град. Мислимо да има бољих кандидата - рекао је Шаровић.

Мирко Шаровић каже да су извјештаји о Грујичићевом негативном пословању објављени након његове фебруарске посјете Сребреници.

- Нажалост, показало се да он није оправдао повјерење народа и зато не може добити ни наше повјерење. СДС-у су интереси народа увијек били изнад странке и баш зато и сада инсистирамо на заједничком кандидату - каже Шаровић.

Он пита зар је заједнички кандидат само онај чије име издиктира СНСД.

- Хајде да разговарамо о квалитетним људима и програмима без обзира из које су странке. Увијек смо спремни да разговарамо о једном кандидату, али да до њега дођемо договором - каже Шаровић.

С друге стране, Младен Грујичић каже да не зна зашто је Шаровић промијенио мишљење.

- Имао сам добру сарадњу са Шаровићем у периоду када је био министар спољне трговине и економских односа БиХ. Вјерујем да ће међустраначки разговори уродити плодом и да ће Срби поново имати заједничког кандидата за начелника Сребренице - каже Грујичић.

Политиколог из Бањалуке Војислав Савић каже да је Сребреница, уз Мостар и Брчко, национални интерес и најважнија општина у којој се мора показати јединство и слога српских странака.

- Младен Грујичић се одлично носио са притиском кроз цијели мандат, а морам признати да је заиста било тешких и стресних момената. Он се етаблирао као стабилан, инклузиван политичар и због тога је најразумније подржати га у још једном мандату - каже Савић.

Уколико СДС изађе са другим кандидатом и Срби због тога не добију начелника Сребренице, Савић оцјењује да ће то бити искључиво захваљујући Шаровићевој непромишљеној одлуци да СДС иде са својим кандидатом.

- Друго, још трагичније објашњење, било би да одлука није непромишљена, него да је свјесно ушао у тај процес. А оправдану сумњу у то баца управо та промјена Шаровићевог мишљења о Грујичићу и његовим резултатима у протекле четири године - каже Савић.

Подсјећамо, све странке са сједиштем у Сарајеву осим СДП-а крајем маја су постигле договор према којем ће функционер СДА из Сребренице Алија Табаковић бити њихов заједнички кандидат за начелника ове општине.

Јединство на неколико дана

На иницијативу предсједнице Српске Жељке Цвијановић 3. јула у Палати Републике одржан је састанак лидера српских парламентарних странака са којег је послата порука да у Сребреници треба да постоји заједнички наступ на изборима.

Младен Грујичић већ је добио подршку СНСД-а, НДП-а и Уједињене Српске, а лидер СДС-а Мирко Шаровић 6. јула је изјавио да СДС предлаже Милисава Марјановића за заједничког кандидата за начелника Сребренице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана