Реакције о преласку Обрена Петровића на чело добојског СНСД-а

nezavisne.com
Реакције о преласку Обрена Петровића на чело добојског СНСД-а

Добој - Осим Добојлија који су на друштвеним мрежама коментарисали најављени прелазак доскорашњег лидера добојског СДС-а Обрена Петровића на чело овдашњег СНСД-а, мало ко је од његових некадашњих страначких колега хтио јавно да изнесе свој став о овом (не)очекиваном трансферу.

Вукота Говедарица, предсједник СДС-а, није се јављао на наше позиве, као ни Миленко Иванчевић, члан повјереништва у добојском одбору странке, док је Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а, у кратком телефонском разговору подсјетио да је Петровића из партије искључио управо Говедарица.

“Петровић хоће да настави свој политички живот, а с обзиром на то да није нашао заједничку ријеч с предсједником, одлучио је да то учини у другој странци. То је његово право”, казао је за “Независне” Бјелица.

Нама који смо добри познаваоци ситуације и односа у Добоју ово није ништо ново, каже најгласнији критичар Обрена Петровића, одборник СП-а Ведран Глигорић, који није изненађен расплетом збивања.

“Сви врло добро знамо да су Гостић и Петровић имали јако добру сарадњу, дугогодишњу, и да њима уопште није била препрека страначки дрес. Значи, то што је један био предсједник СДС-а, други предсједник СНСД-а у Добоју, њима није била никада препрека да они сарађују на свим могућим пољима”, рекао је Глигорић.

Говедарица је Петровића избрисао из чланства странке 7. новембра прошле године, дан након што га је у Градској управи посјетио лидер СНСД-а и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Одмах након Петровићевог искључења у појединим медијима се појавила информација да је на улазним вратима СНСД-а, а на наше питање да то прокоментарише, он је тада дипломатски одговорио питањем.

“Је ли могуће да СНСД жели да ја будем њихов члан или предсједник чак СНСД-а, а СДС који стално побјеђује не жели”, изјавио је тада Петровић, те је за себе рекао да је “један мали политичар који се на нивоу града  борио свим средствима за добробит грађана”.

Обрен Петровић је 16 година био на челу Добоја, прво као начелник општине, затим и градоначелник, а са те позиције је као кандидат СДС-а у октобру изабран за посланика у Представничком дому бх. парламента.

Урош Гостић, актуелни лидер добојског СНСД-а, раније је потврдио да би Петровић у наредна два мјесеца требало да преузме ту странку и да су њих двојица о томе разговарали још прије неколико мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана