Радончић: Делалић говорио да је убијао за Изетбеговића

Агенције
Радончић: Делалић говорио да је убијао за Изетбеговића

Приштина - За убиство Рамиза Делалића Ћеле апсолутно је одговорна бошњачка државна мафија, а ликвидиран је да не би открио десетак политичких убистава, рекао је у петак предсједник СББ-а и делегат у Дому народа Парламента БиХ Фахрудин Радончић у наставку свједочења на суђењу нарко-босу Насеру Кељмендију у суду у Приштини.

Кељменди је оптужен за убиство сарајевског криминалца Делалића, организовани криминал и трговину наркотицима. Говорећи о односима са Делалићем, Радончић је рекао да су 1993. били ухапшени заједно и да су имали добар однос, али да га од тада више није виђао нити је имао контаката с њим.

- Делалић је био контроверзна личност која је радила за тајну муслиманску службу. Био је дубоко инволвиран и чак сам изјављивао да је убијао за предсједника Алију Изетбеговића. Два дана прије смрти дао је ексклузивни интервју у којем је објаснио које је злочине починила тајна муслиманска служба - казао је Радончић и копије тог интервјуа, објављеног након убиства Делалића, предао судији.

Радончић је говорио о и некадашњем новинару "Аваза", чији је он био власник, Шејли Југо-Турковић, која је такође свједочила против Кељмендија, описујући је као обичног преводиоца и слабог новинара. Испричао је да је "Аваз" помагао у куповини станова радницима и да је кредит добила и Југо-Турковић за мали стан.

- Након пљачке на сарајевском аеродрому одмах је платила 50 одсто кредита - истакао је Радончић.

Југо-Турковић је супруга вође криминалне групе Зијада Турковића, који је лани осуђен на 40 година затвора, између осталог, и за пљачку на аеродрому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана