При крају радови на опоравку од поплава у Теслићу

Срна
При крају радови на опоравку од поплава у Теслићу

Теслић - На подручју општине Теслић при крају су радови на опоравку од поплава на којима је било ангажовано око 70 незапослених лица са евиденције теслићке филијале Завода за запошљавање.

Радови су подразумијевали чишћење терена, обала уз водотокове, канала, пропуста на локалним путевима и јавних површина, али и друге сличне послове на санирању посљедица од поплава.

Шеф Одсјека за развој и инвестиције општине Теслић Драган Мишић рекао је да је највише посла било у Петковићима, Рајшеви, Јасеници, Растуши и Укриници, мјесним заједницама које су претрпјеле највећу штету, као и локалитет Жарковина поред ријеке Усоре.

Пројекат "Опоравак од поплава" реализовали су општина Теслић и Развојни програм УН у БиХ /UNDP/ у сарадњи са Комуналним предузећем "Комуналац". Укупна вриједност пројекта је 105.000 КМ.

Циљ је био да се санира штета од мајских и августовских поплава, уради заштита од могућих поплава у наредном периоду, али и да се обезбиједи посао за социјално угрожене и незапослене становнике теслићке општине.

Радници су уговоре потписали крајем септембра, а једна од запослених рекла је да ће овај посао много значити њеној шесточланој породици јер ће за 30 радних дана добити нешто више од 1.000 КМ.

Комунално предузеће "Комуналац", које је партнер у овом пројекту, радницима је обезбиједило непходну заштитну опрему, алат и механизацију, а сав прикупљени отпадни материјал депоновало је на отпад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана