Петровић: Српска ће вратити отете надлежности

Срна
Петровић: Српска ће вратити отете надлежности

Требиње - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је данас да су се стекли услови да Републике Српска и њен предсједник Милорад Додик враћају отете надлежности Српске, те да за то имају снаге.

Петровић је рекао да ће Република Српска одржавањем референдума постати стабилнија и јача.

"Његовим расписивањем нисмо против БиХ, већ само желимо да ојачамо институције Српске и вратимо надлежности које су Српској некада и припадале", рекао је Петровић на конференцији за новинаре у Требињу.

Он је оцијенио да СДС и ПДП желе да оживе институцију високог представника.

Наводећи да се створила велика помпа о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, Петровић је рекао да се Српска не противи Дејтонском мировном споразуму, нити институцијама које су договорене да буду заједничке на нивоу БиХ.

"Референдум, нажалост, не може бити одржан још неко вријеме јер није завршена процедура коју је покренуо Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске, сматрајући да је прекршен витални национални интерес", рекао је Петеровић.

Он је додао да ће након одлуке Уставног суда о овом питању бити створени услови да Народна скупштина Републике Српске одреди датум одржавања референдума о Суду и Тужилаштву.

Петровић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње, каже да ова странка још није разматрала кандидатуру за градоначелника овог града на предстојећим локалним изборима, али да би била рада да на тој функцији буде режисер Емир Кустурица.

Он је оцијенио да градоначелник Требиња Славко Вучуревић спроводи "личну политику и који нема плана рада нити стратегије".

"Он жели да свали кривицу свог нерада и неразумног понашања на неке више органе.Ми му то нећемо дозволити!", нагласио је Петроић и додао да се Вучуревићев рад "огледа у рушењу институција и званичних представника Републике Српске".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана