Опозив Шкрбића задатак за Иванића

Свјетлана Шурлан
Опозив Шкрбића задатак за Иванића

Бањалука - Странке које су на изборима наступале у оквиру Савеза за промјене траже од предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића да повуче амбасадора БиХ у Србији Ранка Шкрбића, потврђено је "Гласу Српске" у СДС-у.

У овим странкама сматрају да Шкрбић није адекватан да представља земљу, поготово што је, како су казали, учествовао у бројним сумњивим пословима у здравству РС. Шкрбић је прије одласка у дипломатију био дугогодишњи министар здравља и социјалне заштите РС. На позицију амбасадора БиХ у Београду именован је у мају 2013. године.

Функционер СДС-а Миладин Станић рекао је да та странка и њихови коалициони партнери ПДП, НДП и СРС РС не желе да Шкрбић остане на мјесту амбасадора.

- Шкрбић мора да буде опозван и да се врати у Бањалуку како би одговарао за све што је рађено у Фонду здравственог осигурања РС. Након његовог повратка наставићемо да анализирамо све оне који су само на трошку буџета БиХ, а немају никаквог утицаја на односе са земљама у којима се налазе. Логично је да позовемо на њихово повлачење - рекао је Станић и додао да у дипломатији треба да буду људи који имају дипломатско искуство или привредници. ...

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању у "Гласу Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана