Од петка постепени пораст температуре

Срна
Од петка постепени пораст температуре

Бањалука - У Републици Српској од петка се очекује постепени пораст температуре уз јаче падавине.

На југу и југозападу падаће јача киша, а у осталим предјелима прво ће падати снијег који уз пораст температуре прелази у кишу која ће се понегдје ледити при тлу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до нула степени, на југу до четири, а највиша дневна од минус један до пет, на југу до 10 степени Целзијусових.

У суботу, 3. марта биће облачно уз повремену кишу, на југу и југозападу мало јаче падавине. Киша ће се понегдје ледити при тлу. Слаб снијег ће падати само на вишим планинама.

Јутарња температура од минус два до три, на југу до шест, а највиша дневна температура од два до седам, на југу до 12 степени Целзијусових, на планинама око нуле.

Према прогнози метеоролога, у недјељу ујутру биће облачно са снијегом, а на југу са кишом. Током дана падавине слабе, поподне и престају, али ће се задржати облачно мјестимично тмурно и магловито, осим на југу гдје ће се дјелимично разведрити уз сунчане интервале.

Јутарња температура од минус четири до један, на југу до шест степени. Највиша дневна од нула до пет, на југу до десет степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана