Новалић одговорио Додику: Свако оружје јесте за не дај Боже

Агенције
Новалић одговорио Додику: Свако оружје јесте за не дај Боже

Сарајево - Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић коментарисао је јучерашњу изјаву предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика о намјенској индустрији гдје је рекао да наводно постоје информације о илегалном плану прозиводње оружја и муниције у фабрикама у ФБиХ.

“Ја сам премијер Федерације и колико видим, Додик говори да ми радимо све оно што он ради. Ми то заиста не радимо. Нама је намјенска индустрија, тачно је Изетбеговић рекао за не дај Боже, и свако оружје јесте за не дај Боже, али за мене је намјенска индустрија економски догађај који брзо расте као што је и туризам и ја нисам дао ниједну изјаву више него што сам дао за туризам. Значи, намјенска индустрија расте изузетно брзо, профити расту изузетно, то је тржиште гдје смо препознатљиви. Имамо бренд - изградили смо га 50 година прије - и нема разлога да напуштамо тај дио. Дакле, намјенска индустрија је наша привредна грана која попут туризма расте брзо”, истакао је Новалић.

Подсјетимо, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик јучер је у Мостару казао да “постоји илегални план прозиводње оружја и муниције у фабрикама намјенске индустрије у Федерацији БиХ” те је затражио провјеру ових информација. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана