Неприхватљив останак миграната у БиХ

Срна
Неприхватљив останак миграната у БиХ

БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који се данас у Сарајеву састао са њемачком делегацијом, рекао је да је његова порука да је неприхватљив останак миграната у БиХ, те да би најбоље било да их они смјесте на своје просторе ако хоће да рјешавају хуманитарну кризу.

"Од њих никакав програм нисмо добили, осим изражавања воље да нешто помогну.
Рекао сам им, и можда сам их зато и изнервирао, да би можда најбоље било да покупе мигранте, одвезу их на своје просторе и тамо их смјесте ако хоће да рјешавају хуманитарну кризу", рекао је Додик новинарима у Београду.

Он каже да не разумије зашто, али је приједлог да буде успостављена мисија Фронтекс у БиХ, али само на граници са ЕУ, што би допринијело јачању границе Хрватске, јер је она граница ЕУ, а да мигранти несметано улазе у БиХ.

"Они хоће да паркирају мигранте у БиХ. Ми то не можемо да прихватимо. Можда не воле ту врсту приче, али Фронтекс не може зато што још више затвара границе", поручује Додик.

На питање новинара да прокоментарише изјаву члана Бундестага Кристијана Шмита да Берлин позива Додика да престане да блокира мјере за рјешавање мигрантске кризе у БиХ, српски члан Предсједништва БиХ истиче да му Шмит на данашњем састанку у Сарајеву ништа од тога није рекао.

"Није морао да дође у Сарајево да то говори. Могао је то рећи и из Берлина. Ако је то све тачно, наравно", наводи Додик.

Он истиче да разумије хуманитарну димензију мигрантске кризе, али да је народ у српским селима узнемирен због појаве миграната и да о томе мора да води рачуна.

"О томе смо на тај начин и причали", навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана