Нема књижења војних локација у Српској на БиХ

Срна
Нема књижења војних локација у Српској на БиХ

Сарајево - Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Борислав Бојић изјавио је данас у Сарајеву да је став Републике Српске да не постоји могућност књижења перспективне војне имовине на БиХ, али да није проблематично да Оружане снаге БиХ користе ту имовину.

Истичући да је питање власништва нешто друго, Бојић је рекао новинарима да се Република Српска неће одрећи своје имовине.


"Неважно је да ли ће она припасти локалним заједницама или ентитетима, суштина је да је питање имовине у законодавству БиХ потпуно јасно дефинисано и да је то имовина Републике Српске која може бити стављена на располагање Оружаним снагама БиХ", каже Бојић.

Он је истакао да је за српски народ и Републику Српску потпуно неприхватљиво прикључивање БиХ НАТО савезу, односно то да Дрина буде граница између НАТО-а и Србије.

"То је свима у БиХ јасно", нагласио је Бојић.

Коментаришући данашњу изјаву предсједавајућег Комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Сифета Поџића да је у безбједносном сектору БиХ потребно више команде него координације, Бојић је рекао да је Поџић бивши генерал и да вјероватно очекује такву врсту односа.

"Сматрам да треба да се понашамо у складу са важећим законима", истакао је Бојић и додао да је унапређење безбједносног система и координације унутар њега у БиХ могуће само путем доношења закона.

Он је поручио да су питања субординације и командовања "нешто што у БиХ никада неће проћи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана