На сарајевском аеродрому од сутра могуће урадити тестирање

Срна
На сарајевском аеродрому од сутра могуће урадити тестирање

САРАЈЕВО - На Међународном аеродрому Сарајево од сутра ће сви путници, али и грађани, моћи да се тестирају на присуство вируса корона.

На сарајевском аеродрому моће ће да се уради антигенски тест, за који ће резултати бити готови за 15 до 20 минута, као и пи-си-ар тест, за који је потребно сачекати 90 минута, саопштено је из Аеродрома.

Планирано је да се антигенско тестирање врши унутар терминалне зграде, док би се пи-си-ср тестирање обављало на простору испред зграде терминала по “драјв-ин” принципу.

Цијена пи-си-ар тестирања је 100 КМ, док антигенско тестирање кошта 45 КМ, а цијене су формиране узимајући у обзир брзину обраде узорака и добијање резултата.

У саопштењу је наглашено да је Аеродром Сарајево за партнера на овом пројекту одабрао поликлинику која већ има искуство са тестирањем на вирус корона на аеродромима.

Радно вријеме пунктова за тестирање биће у складу са радом Међународног аеродрома Сарајево, од раних јутарњих, до касних вечерњих часова.

Ова услуга је уведена у складу за захтјевима и очекивањима путника, чиме је сарајевски аеродром постао један од првих аеродрома у региону који је за своје путнике, али и остале грађане увео ову погодност, а што све значајно олакшава путовања грађанима у вријеме пандемије вируса корона.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана