Милорад Живковић, кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја: СДС девастирао град и понизио становнике

Ведрана Кулага
Милорад Живковић, кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја: СДС девастирао град и понизио становнике

СДС је својом владавином одузео Добоју значај регионалног центра, девастирао привреду и нелегалном и непланском градњом нарушио његов препознатљиви урбани изглед.

То мора бити заустављено, рекао је кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја Милорад Живковић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Вашег града?

ЖИВКОВИЋ: Као и већина становника Добоја, очекујем промјене. Добој на овим изборима бира између тога да ли да настави да тоне у депресију или да заустави пад, подстакне привреду и отвори нова радна мјеста, младима обезбиједи услове за живот, а старима врати достојанство. На грађанима је да не дозволе да их поново купе и преваре и да дају шансу другима да покажу вољу, снагу и знање у раду и подстакну промјене.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ЖИВКОВИЋ: Први циљ је покретање привреде и повећање броја запослених, а други реорганизација јавне управе. Осим тога, морамо ангажовати ресурсе општине на социјалном збрињавању најугроженијих. Усвојена је стратегија интегрисаног локалног развоја до 2020. године као дугорочни стратешки документ, али ју је неопходно ревидирати и дорадити јер је установљена нова општина Станари, што је значајно утицало на Добој.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите?

ЖИВКОВИЋ: Отворити врата кабинета градоначелника за грађане, покренути активности за излазак Добоја из Заједнице турских општина, изградити споменик браниоцима у централном парку и кренути са испуњавањем осталих предизборних обећања.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

ЖИВКОВИЋ: Показали смо да дипломатским ангажовањем предсједника Милорада Додика и мојим радом у Парламенту БиХ можемо привући стране инвестиције, а примјер за то су фабрика воћа у коју Азербејџан инвестира 25 милиона евра и више од 200 нових радних мјеста, смјештање и изградња Агенције за жељезнички саобраћај, Рудник Станари и аутопут Добој - Бањалука. Наставићемо улагати у изградњу болнице, уређење корита Босне и привлачити стране инвестиције, те водити рачуна о свим стварима за које актуелна власт није имала слуха.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

ЖИВКОВИЋ: Обрен Петровић је у десетогодишњем мандату додатно срозао углед града учлањујући га у Заједницу турских општина, не правећи централни споменик браниоцима, свједочењем у Суду БиХ против дојучерашњих сабораца и срамним понашањем током поплава у 2014. години. Кабинет градоначелника је празан или закључан, не разговара са грађанима и више шурује са начелницима из ФБиХ, а слабо са Модричом, Станарима или Дервентом, гдје су људи из СНСД-а. Можда највећа замјерка је неподржавање референдума о Дану Републике због страха од губитка бошњачких гласова.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећања ако побиједите?

ЖИВКОВИЋ: Гаранција су они који ме подржавају у овим изборима - Влада и предсједник РС и коалициони партнери и мој досадашњи рад. Иза других стоје само партије са централом у ФБиХ, године лагања и варања становништва. Позната српска изрека говори да ако вас неко превари једном да је он крив, ако вас превари двапут можда је он крив, али ако вас преваре трећи пут онда сте ви криви. Моја порука грађанима Добоја је да не насједну на превару поново.

Обрен Петровић

Идентична питања за интервју као и осталим кандидатима који су представљени током предизборне кампање "Глас Српске" је прослиједио и кандидату СДС-а за градоначелника Добоја Обрену Петровићу.

У његов кабинет питања су послата 22. септембра, али ни након неколико позива до јуче нисмо добили одговоре. Петровић је једини кандидат који није одговорио на питања "Гласа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана