Милорад Додик, предсједник РС: Радишића треба привести правди

Г. М.
Милорад Додик, предсједник РС: Радишића треба привести правди

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик затражио је у петак да полиција предузме све мјере да би бањалучки бизнисмен Миле Радишић био приведен правди и да порески органи провјере финансијско пословање Радишићеве фирме.

Додик је позвао полицију да кроз регионалну сарадњу привреду правди све оне који избјегавају извршење казне.

- Ту прије свега мислим да Радишића - рекао је Додик.

Радишић, власник фирме "Гранд трејд" и бивши већински акционар "Медицинске електронике", правоснажно је осуђен на три године затвора, али је побјегао из БиХ. У жижу интересовања јавности поново је доспио након што је СДС прије неколико дана објавио аудио-снимак на којем Радишић оптужује високе званичнике РС за корупцију. Након тога је Горан Сувара за РТРС изјавио да је он тајно снимио Радишића и да му је СДС за то платио 100.000 КМ. Казао је да је снимак од њега наручио савјетник предсједника СДС-а Небојша Вукановић, а да му је СДС-ов начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић понудио милион КМ ако сними Радишића како компромитује Додика. Вукановић, међутим, тврди да је Сувара звао њега и понудио му снимак.

- Није битно како смо ми дошли до снимка. Потврђена је аутентичност и то је најбитније - истакао је Вукановић.

У СДС-у су истакли да не плаћају за информације о криминалу власти, а Гашановић тврди да никада није видио Сувару и да с њим није вршио никакве трансакције.

Професор безбједности "Бањалука колеџа" Предраг Ћеранић је казао да у случају овог снимка има посла и за полицију и Специјално тужилаштво РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана