Миломир Савчић послије реизбора за “Глас Српске”: Сачували смо БОРС од политике

Дарко Момић
Миломир Савчић послије реизбора за “Глас Српске”: Сачували смо БОРС од политике

Бањалука - Имали смо веома коректну сарадњу са органима власти у Републици Српској, али смо успјели да сачувамо Борачку организацију као националну и патриотску организацију, при чему велики успјех представља то што смо потпуно остали изван дневне политике, што је, сигуран сам, један од разлога због којег сам добио подршку на изборној сједници Скупштине БОРС-а.

Ово за “Глас Српске” каже генерал Миломир Савчић, након што је по други пут изабран за предсједника БОРС-а.

- БОРС не смије да буде ни провладина, ни опозициона организација, нити смије да буде против власти, ни против опозиције - категорично каже Савчић, истичући да ће и у другом мандату на челу БОРС-а, заједно са Владом РС и ресорним министарством, тражити рјешења за побољшање материјалног положаја демобилисаних бораца.

Као успјех у досадашњем раду он истиче то што права борачких категорија ни у једном дијелу нису умањена.

- Напротив, само су увећана, а уведена су и нека друга права, попут тога да борци који наврше 65 година живота, а немају 15 година радног стажа, на основу одлуке Владе имају право на мјесечну накнаду у висини најниже пензије. Била је потпуно занемарена активност додјеле постхумних одликовања, а у протеклих пет година је 966 наших погинулих сабораца постхумно одликовано. Велики број РВИ је путем пројеката Фонда за професионалну рехабилитацију добио по 2.500 марака бесповратних средстава, а много је и појединачних случајева којима је БОРС помогао да ријеше своје проблеме. Подршка коју сам добио у сриједу у Хан Пијеску показује да то цијене борци и њихови представници у Скупштини БОРС-а - рекао је Савчић.

Он је казао  да му пријају честитке које су му јуче упутили највиши званичници Српске, истичући да је увјерен да ће у наредном периоду БОРС имати још плодоноснију сарадњу са властима у Републици Српској.

 Углед

Миломир Савчић каже да ће БОРС наставити да се бори за побољшање положаја демобилисаних бораца, али им упућује и захтјев.

- Мој захтјев борцима је да сви заједно радимо на повећању нашег угледа у друштву, јер ако нас више цијене и поштују, то је најбоља гаранција да ћемо ријешити наше проблеме - поручује Савчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана