Мектић: Политичко-безбједносна ситуација није добра

Срна
Мектић: Политичко-безбједносна ситуација није добра

Бањалука - Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић тврди да општа безбједносно-политичка ситуација у БиХ није добра и да се грађани ради тога морају плашити.

"Овдје нема сигурне егзистенције, нити страних улагања, што је услов за бољи живот. Нажалост, млади људи нас напуштају, а то је посљедица лоше политичко-безбједносне ситуације", мишљења је Мектић.

Он сматра да су за то најодговорнији политички лидери у БиХ који шаљу, како каже, националистичке поруке, што је лоше за све народе.

Говорећи о организацији "Србска част", Мектић је поновио да се у Српској жели направити одређена формација од лица која су из криминалног подземља.

"Сада се чини да је ово паравојна формација. У причу у вези са 'Србском части' умијешао се и предсједник Удружења жВетерани Републике Српскеж Душко Вукотић, а о чему је ријеч видљиво је и из снимака са интернета о дјеци из Српске која иду на војну обуку у центре у Русији", тврди Мектић.

Он је за РТРС рекао да не зна о чијој је дјеци ријеч, али да зна да су из Републике Српске, те да "сигурно нису дјеца министара, већ сиромаха".

Он је потврдио да "у Федерацији БиХ /ФБиХ/ има радикализма, екстремизма и хушкача".

"Нажалост, све то је присутно. На све ово правосуђе, које је корумпирано, неће да регује и то је погубно за све нас. Пет политичара овдје народе држе као таоце", мишљења је Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана