Мекдоналдс подноси тужбу против власника франшизе у БиХ

Г.С.
Мекдоналдс подноси тужбу против власника франшизе у БиХ

Свјетска корпорација Мекдоналдс подноси тужбу против Хариса Ихтијаревића.

Ихтијаревић је био власник франшизе за Мекдоналдс у БиХ и тај посао је завршио неславно, пише Рапорт.

Наиме, његова компанија Gliese 581g изгубила је лиценцу након низа скандала. Прво је стигла пресуда суда у Сарајеву, јер Ихтијаревић није плаћао кирију за простор Мекдоналдса у Титовој улици.

Затим су откривене бројне финансијске малверзације. Наиме, Мекдоналдс је одмах реаговао па је тражио судску забрану и затварање објеката у БиХ, а Ихтијаревићу је одузета лиценца.

Међутим, како је Рапорту речено, овај свјетски бренд ту не мисли стати. Мекдоналдс подноси тужбу лично против Ихтијаревића и то Трговачком суду у Лондону.

Огромни дугови 

Како је наведено у образложењу, Ихтијаревић је прекршио одредбе уговора. Он није поштовао бренд. Осим тога, Мекдоналдс ће тужити посуђивање новца Мекдоналдса који никад није враћен те куповину Бентлија преко лизинга овог бренда. И, како нам је, тражиће се вишемилионска одштета.

Подсјетимо, Ихтијаревић је направио огромну штету бренду Мекдоналдса. Осим што је оставио огромне дугове, па и добављачима, Ихтијаревић је увукао свјетски бренд у политичке воде у БиХ. Наиме, он је изнајмио маркетиншке позиције свјетског бренда странци СДА у току предизборне кампање, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана