Матић на ВМА, потрага за тројицом нападача

Г. М.
Матић на ВМА, потрага за тројицом нападача

Зворник - Полиција трага за три особе које су претукле и тешко повриједиле члана Управног одбора зворничке компаније "Алумина" Милу Матића чији је менаџмент напад окарактерисао као покушај убиства.

Полицијска управе Зворник саопштила је да предузимају оперативне и истражне радње с циљем расвјетљавања напада.

Предсједник Управног одбора "Алумине" Милорад Мотика каже да су Матића покушали да убију након његовог повратка с посла у понедјељак око 16.30 часова испред улаза у зграду у којој станује.

- Матић је тешко повријеђен, има бројне фрактуре главе и повреде по цијелом тијелу. Превезен је на Војномедицинску академију у Београд - каже Мотика.

Додао је да у Управном одбору сматрају да је напад посљедица дугогодишњих пријетњи и дио бјесомучне хајке која се већ дуго води против челних људи фабрике који нису дозволили отимање њене имовине.

- Интензитет пријетњи нарочито је појачан након недавних одлука судова које су биле у корист "Алумине" и "Бирча", а на штету криминогених група. Они пријетње упућују и пословним партнерима "Алумине" из ЕУ с циљем урушавања овог привредног друштва - рекао је Мотика и додао да је управа предузећа тражила од МУП-а и тужилаштава да процесуирају лица која су нанијела вишемилионску штету "Алумини" и да санкционишу оне који застрашују чланове руководства да одступи од пута развоја фабрике.

Синдикални одбор "Алумине" најоштрије је осудио напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана