Ко би из СДС-а могао у Савјет министара?

ATV
Ко би из СДС-а могао у Савјет министара?

Увелико се спекулише ко би од СДС-оваца могао у Савјет министара. И то само два дана након јавног позива СНСД-а да учествују у формирању власти на бх нивоу.

 Није искључено, како АТВ незванично сазнаје, да би у министарску фотељу могао да засједне актуелни градоначелник Бијељине, а у оптицају су још нека имена која би могла да буду изненађење. Мићо Мићић данас не одговара на позиве, али се зато  на наш позив јавио лидер СДС-а Вукота Гпведарица. Своје име Говедарица не види на списку за потеницјалног министра. И даље, на основу своје процјене,  вјерује да ће СДС остати искључиво опозиција.

"Оно што сигурно знам јесте да нећу бити та особа за коју ви кажете. Да је потенцијално. А, колико видим расположење у странци је да не буде ниједна та особа, али опет, одлучиће главни одбор када буде засиједао," рекао је Говедарица. 

Дубоке подјеле у СДС-у сваки дан су све веће. Док су поједини чланови од почетка заговарали сарадњу са СНСД-ом, други се томе и данас оштро противе. Интересантно је да су против управо они који су себи обезбједили фотеље и то у Вијећу народа, Дому народа, Представничком дому и различитим агенцијама. Сарадњи са СНСД-ом противи се и министар у техничком мандату и посланик у представничком дому БиХ Драган Мектић. И сам признаје да је дошло до раздора у СДС-у, али за то криви власти Србије. Они су, рекао је Мектић, врбовали поједине чланове предсједништва СДС-а да сарађују са СНСД-ом. Мектић иде даље, па предлаже сарадњу са опозицијом из Србије. Те приједлоге Милован Бјелица најоштрије осуђује.

"Критика власти и борба у Републици Српској и БиХ не смије се претворити у борбу против Републике Српске. Слање оваквих порука довешће до тога да Србија и Београд окрену леђа Републици Српској, али, хвала богу у мањини су они који дијеле ставове господина Мектића," рекао је Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а. 

Извор АТВ-а близак СДС-у каже и да Драган Мектић редовно присуствује сједницама предсједништва СДС-а, иако одавно није потрпедсједник те странке и тамо му није мјесто, а након сједнице износи информације које нису за јавност. Пољуљана атмосфера сигурно неће допринијети СДС-у, поготово сада када су пред њима велике одлуке - ко ће бити нови предсједник странке, и хоће ли ипак у власт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана