Инспектори у потрази за интервјуима са Делалићем

Г. М.
Инспектори у потрази за интервјуима са Делалићем

Сарајево - Уреднички колегијум "Дневног аваза" саопштио је јуче да су у редакцију овог листа дошла двојица инспектора Агенције за истраге и заштиту (SIPA) БиХ тражећи интервјуе које је са Рамизом Делалићем Ћелом обавила новинар Шејла Југо-Турковић, а који су објављени 2004. године.

Они тврде да су припадници SIPA у "Аваз" дошли по личном налогу тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре и навели да Југо-Турковић, супруга оптуженог вође злочиначке организације Зијада Турковића, није била њихов новинар. У SIPA и Тужилаштву до закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели да сазнамо детаље у вези са овим случајем нити су се ове институције огласиле.

У "Дневном авазу" су рекли да су интервјуи тражени због свједочења Југо-Турковић на суђењу нарко-босу Насеру Кељмендију у Приштини.

- Она се тамо већ три дана лажно представља тврдећи да је радила за "Дневни аваз" и објавила хиљаде текстова у листу, што је ноторна лаж. Ништа не би било спорно да се у том налогу не наводи да су интервјуи објављени у "Дневном авазу" иако тужилац зна да Југо-Турковић никад није радила и објављивала текстове у нашим новинама, већ у таблоиду "Експрес". Ради се о демонстрацији силе тужиоца Чампаре - навео је уреднички колегијум "Дневног аваза".

Кељменди је, између осталог, оптужен и за убиство једног од најпознатијих сарајевских криминалаца Делалића, који је био вођа супарничког клана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана