Хидролози очекују смањење водостаја

Срна
Хидролози очекују смањење водостаја

Источно Сарајево - Интензивна киша узроковала је повећање водостаја ријека Сане, Уне, Саве и Врбаса, који ће, према очекивањима хидролога, брзо почети да се смањују, осим нивоа Саве који ће спорије опадати, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Из Управе наводе да су на вријеме упозорили локалне структуре заштите и спашавања на адекватне активности против поплаве.


Врбас у Делибашином Селу има раст водостаја испод коте редовне одбране од поплаве, а Сана је у Приједору изнад коте 420 центиметара и поново је заплављено 50 кућа из којих се вода прије два дана повукла.

У порасту је и ниво Сане и Уну у Новом Граду, док је Уна у Костајници изнад коте редовне одбране од поплаве.

Ријека Сава је у Козарској Дубици и Градишци изнад коте ванредне одбране од поплаве и излила се на пољопривредно земљиште на подручју општине Градишка, док је вода и у близини пута Градишка - Козарска Дубица.

Тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске ангажован је у насељу Сењак у Градишци са пумпама великог капацитета.

У Српцу се ријека Сава излила током цијелог тока на небрањено пољопривредно земљиште и заплављено је неколико кућа, али је ситуација под контролом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана