Говедарица возио са истеклом дозволом

Н. Т.
Говедарица возио са истеклом дозволом

Источно Сарајево - Предсједнику Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини РС Вукоти Говедарици, који је у уторак слупао службени аутомобил "рено лагуна", издат је прекршајни налог, јер је возио иако му је истекла возачка дозвола.

Начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Српко Косорић казао је да је Говедарици возачка дозвола истекла 26. маја ове године.

Говедарица је "рено лагуном", чији је власник Народна скупштина, слетио с пута у Копачима код Новог Горажда. Том приликом није повријеђен, али је настала знатна материјална штета, јер је оштећена лијева страна аутомобила. У ЦЈБ Источно Сарајево су рекли да се Говедарица удаљио с мјеста несреће и одвезао аутомобил на паркинг угоститељског објекта "Самобор" у оближњој Устипрачи. Због тога полиција није могла да обави увиђај.

Према незваничним информацијама, несрећу је Полицијској станици у Новом Горажду пријавила Јелена Гавриловић из Новог Горажда и навела да се слупани аутомобил налази на паркингу "Самобора".

- Полицијски службеници станице Ново Горажде дошли су око 13 часова у Устипрачу и на паркинг простору испред "Самобора" затекли В. Г., који је управљало возилом "рено лагуна", власништво Народне скупштине РС. Возило је фотографисано, а сачињена је и службена забиљешка. Увиђај на мјесту несреће није извршен, јер је возило помјерено - казао је Косорић.

У Народној скупштини су истакли да још чекају записнике да би био покренут процес за надокнаду штете, с обзиром на то да је аутомобил био "каско" осигуран.

Говедарица тврди да није отишао са мјеста несреће. Он је изјавио да је због квара изгубио контролу над аутомобилом при брзини од око 80 километара на час.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана